Korona- undersøkelsen 2020

NRT fikk en undersøkelsemal for korona fra Norsk Idrettsforbund vår 2020, og lagde ut fra den en enkel undersøkelse for teaterfeltet vår 2020 . Pandemien forsatte etter sommeren. Undersøkelsen ble utvidet til høsten og svarene forandret seg.

Undersøkelsen ga en oversikt om hva teatergruppene stod i. På våren 2020 handlet hele teaterfeltet ut fra at alt ordnet seg til høsten. Men pandemien forsatte og alle gruppene fikk kjenne på at de ikke fikk øve eller spille. Situasjonen for de fleste grupper ble mer hånderlig etterhvert, og de greide å leve med utfordringene. Voksengrupper og skolerevyer var stengt ned, men øvde til premierer 2021 og 2022.

Undersøkelsen ble laget ferdig i 2021, men svarene ble sprikende og spørsmålene ble etterhvert snevre. Det vi så var at svarene var en unik dokumentasjon fra amatørteaterfeltet. Derfor ble undersøkelsen til en oppsumming av hva forskjellige teatergrupper gikk gjennom, og om de tiltakene som ble utført for feltet. Viken Teaterråd måtte skrive undersøkelsen og trykke den. NRT hadde ikke penger til eller kunne lønne en ansatte for jobben, men teatergrupper fra hele landet sendte inn svar på undersøkelsen og preget det ferdige produktet.

Link til dokumentet (kommer)