Revystevnet 2024

Fengslende Revystevnet 2024 for voksne fra revygrupper ble arrangert for annen gang 7.-9.juni. I år var vi på Oslofjorden Folkehøgskole i Bærum , og i fjor i Hof fengsel i Hof. Helgen begynte med en sosial samling på fredagen med god mat og underholdning.

På lørdagen delte vi deltagerne i to grupper med alternerende kurs. Anette Løback tok oss ut på gulvet. Deltagerne prøvde ut hvordan de kunne bruke fysisk teater både for å skape numre og karakterer, og å utvikle revy ensemblet. Henrik Spantell Valdermo tok for seg det å skrive revytekster, og satt i gang en god dialog mellom deltagerne. Det åpnet for flere tanker og ideer rundt egen skriving, og det var inspirerende å høre hvordan andre revygrupper jobbet med tekstskriving.

På søndagen viste Tone Runsjø muligheter og tanker rundt det å lage genererte tekster og musikk gjennom KI til revynumre. Deltagerne prøvde ut ideer i KI og viste resultatene.

Alt i alt var det en utrolig hyggelig helg med mye moro. Det er alltid herlig å møte revy nerder og bare snakke revyfag.

Fengslende revy er et samarbeid mellom Nettverk for regionale teaterråd, Frilynt Norge og Vestfold og Telemark teaterråd og Akershus Teaterråd.