DIGITALT SEMINAR OM MENTAL HELSE

  1. november hadde NRT en digital workshop med Marthe Gjerde Larsen (prosjektkoordinator for Venn1) og Johanna Myklebust (rådgiver i Mental Helse). dStream sto for opptak og sending fra et filmstudio på Skedsmokorset på Romerike. Det var en del deltagere innom workshopen. Samtalen har etterpå ligget ute for andre medlemsgrupper, for at de kunne se workshopen når de ønsker.

NRT fant ut at vi ville spørre Venn1 om en workshop. Venn1 besøker til vanlig skoler og har et grunnkurs i psykisk helse for og av ungdom for foresatte. Innholdet i grunnkurset passet for våre lokale teatergrupper. Derfor ba Nettverk for regionale teaterråd Venn1 til et digitalt møte med teatergrupper fra hele Norge der de kunne får informasjon og kunne stille spørsmål.

Ideen bak worshopen er at ledere i amatørteateret møter barn og unge med personlige spørsmål, og de unge kan ønsker å snakke om ting de finner vanskelig. Hvordan håndtere det? Disse to damene hadde noen gode råd å gi og fortalte oss litt om barn og unges mentale helse i dag og hvor de kan få hjelp.

Det viktigste de to damene påpekte var at vi som voksne må ville lære om hva som kan plage ungdommen i dag, hvordan du kan være en god lytter, samt å opprettholder en god kommunikasjon med de unge i teatergruppen.

__________________________________

Om Mental Helse:
Mental Helse er en medlemsorganisasjon for alle mennesker med psykiske helseproblemer, pårørende og andre interesserte. Gjennom politisk påvirkningsarbeid, folkeopplysning og formidling av brukererfaring, jobber vi for økt åpenhet, bedre forebygging og behandling av psykiske helseproblemer.

Verdier som er viktige for Mental Helse, og som skal gjenspeiles i profilen er: Likeverd – Åpenhet – Respekt – Inkludering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *